Frukost på hotellet innan vi checkar ut och reser norrut till Óbidos, en idyllisk medeltida stad omgiven av sina välbevarade slottsmurar. Här finns flera bokhandlar att utforska, där en är belägen i ett slott och en i en gammal kyrka. Vi kan rekommendera att man provar den traditionella körsbärslikören Ginjinha, som serveras i en chokladkopp. Vi fortsätter till Nazaré, som en gång var en typisk fiskeby men idag är känd för sin surfkultur längs Atlanten. Efter en gemensam trerätterslunch i Nazaré åker vi vidare inåt landet till Alcobaça. Här besöker vi det imponerande Unesco-världsarvet Cistercianska klostret. I närheten av klostret finns en butik som heter Alcoa med en provsmakningsupplevelse av unika bakverk som är ett måste att testa. Provsmaka gärna sötsaker och bakverk på denna plats. Vi avslutar dagen i Fátima, Portugals mest betydelsefulla pilgrimsort för landets katoliker. Vi checkar in på vårt hotell,
Hotel Regina, och njuter av en middag på egen hand i denna heliga stad.
Frukost på hotellet innan vi checkar ut och reser norrut till Óbidos, en idyllisk medeltida stad omgiven av sina välbevarade slottsmurar. Här finns flera bokhandlar att utforska, där en är belägen i ett slott och en i en gammal kyrka. Vi kan rekommendera att man provar den traditionella körsbärslikören Ginjinha, som serveras i en chokladkopp. Vi fortsätter till Nazaré, som en gång var en typisk fiskeby men idag är känd för sin surfkultur längs Atlanten. Efter en gemensam trerätterslunch i Nazaré åker vi vidare inåt landet till Alcobaça. Här besöker vi det imponerande Unesco-världsarvet Cistercianska klostret. I närheten av klostret finns en butik som heter Alcoa med en provsmakningsupplevelse av unika bakverk som är ett måste att testa. Provsmaka gärna sötsaker och bakverk på denna plats. Vi avslutar dagen i Fátima, Portugals mest betydelsefulla pilgrimsort för landets katoliker. Vi checkar in på vårt hotell,
Hotel Regina, och njuter av en middag på egen hand i denna heliga stad.