Idag ger vi oss ut på en lätt vandring efter frukost – Red Cliffs Walk.
Denna natursköna vandringsled tar oss över Vilamoura Marina till västra sidan och vidare till klipporna i området kring Praia da Falésia. Vi återvänder längs stranden och tar oss tillbaka till hotellet. Rutten är cirka 6,3 km lång och i stort sett plan, med undantag för några små och mjuka stigningar vid klipporna. Under den guidade turen gör vi korta stopp för att lära oss mer om områdets kulturella, naturliga och natursköna värden.
Vi tar en kort lunchpaus under pinjeträden längs vägen, sittandes på marken, eller nära marinan på vägen tillbaka till hotellet med ett lunchpaket som vi tar med oss från hotellet.
Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter, och på kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.
Idag ger vi oss ut på en lätt vandring efter frukost – Red Cliffs Walk.
Denna natursköna vandringsled tar oss över Vilamoura Marina till västra sidan och vidare till klipporna i området kring Praia da Falésia. Vi återvänder längs stranden och tar oss tillbaka till hotellet. Rutten är cirka 6,3 km lång och i stort sett plan, med undantag för några små och mjuka stigningar vid klipporna. Under den guidade turen gör vi korta stopp för att lära oss mer om områdets kulturella, naturliga och natursköna värden.
Vi tar en kort lunchpaus under pinjeträden längs vägen, sittandes på marken, eller nära marinan på vägen tillbaka till hotellet med ett lunchpaket som vi tar med oss från hotellet.
Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter, och på kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.
Vi blir upphämtade efter frukost för dagens utflykt, som bjuder på en matlagningskurs med lunch.
Vi börjar med en guidad tur till en lokal marknad, där vi köper färska ingredienser till dagens rätt – den traditionella Algarve-specialiteten cataplana. Därefter besöker vi Faro Story Spot Tour, där vi får en inblick i stadens historia och njuter av en provsmakning. Efter detta välkomnas vi av kocken på restaurangen, där vi deltar i en matlagningskurs. Under kursen får vi lära oss att tillaga en äkta cataplana med fisk och skaldjur. När maten är klar njuter vi av det som vi tillagat tillsammans.
Efter lunchen åker vi tillbaka till hotellet och har tid på egen hand fram till den gemensamma middagen på hotellet.Vi blir upphämtade efter frukost för dagens utflykt, som bjuder på en matlagningskurs med lunch.
Vi börjar med en guidad tur till en lokal marknad, där vi köper färska ingredienser till dagens rätt – den traditionella Algarve-specialiteten cataplana. Därefter besöker vi Faro Story Spot Tour, där vi får en inblick i stadens historia och njuter av en provsmakning. Efter detta välkomnas vi av kocken på restaurangen, där vi deltar i en matlagningskurs. Under kursen får vi lära oss att tillaga en äkta cataplana med fisk och skaldjur. När maten är klar njuter vi av det som vi tillagat tillsammans.
Efter lunchen åker vi tillbaka till hotellet och har tid på egen hand fram till den gemensamma middagen på hotellet.Vi börjar dagen med att utforska Taviras historiska landmärken, från den antika romerska bron till det ikoniska Tavira-slottet och dess pittoreska kyrkor, som alla vittnar om stadens rika historia och arkitektoniska elegans. Därefter fördjupar vi oss i Taviras kulturella hjärta med en Fado-föreställning i en traditionell miljö. Efter föreställningen avnjuter vi en trerätters lunch med dryck på en restaurang och får möjlighet att smaka på det bästa av Algarves kök.
Senare fortsätter vi ut på landsbygden för att besöka en prestigefylld olivoljeproducent. Här får vi en rundtur i olivlundarna och provsmakar utsökta olivoljor.
Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. På kvällen samlas vi igen för en gemensam middag på hotellet.
Vi börjar dagen med att utforska Taviras historiska landmärken, från den antika romerska bron till det ikoniska Tavira-slottet och dess pittoreska kyrkor, som alla vittnar om stadens rika historia och arkitektoniska elegans. Därefter fördjupar vi oss i Taviras kulturella hjärta med en Fado-föreställning i en traditionell miljö. Efter föreställningen avnjuter vi en trerätters lunch med dryck på en restaurang och får möjlighet att smaka på det bästa av Algarves kök.
Senare fortsätter vi ut på landsbygden för att besöka en prestigefylld olivoljeproducent. Här får vi en rundtur i olivlundarna och provsmakar utsökta olivoljor.
Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. På kvällen samlas vi igen för en gemensam middag på hotellet.