Nyhet Smaker av Sydafrika, 10 dagar - Afrikas kulinariska södra del
Utforska Kapstadens mångfald och skönhet på denna fascinerande resa genom några av Sydafrikas mest berömda och vackraste platser. Från färgstarka Bo-Kaap och natursköna Company’s Garden till pingviner vid Boulders Beach och hisnande utsikter vid Godahoppsudden. Njut av kulinariska upplevelser med autentiska smaker, exklusiva vinprovningar och traditionella rätter. Upptäck kultur och historia under guidade turer i Kapstaden, vinregionerna Franschhoek och Stellenbosch samt charmiga kuststäder som Hermanus. En resa som kombinerar naturens prakt, lokal matkultur och inspirerande möten med lokalbor för att ge oss minnen för livet.
Matvandring och matlagningskurs i KapstadenBåttur för valskådning i HermanusVinprovning och chokladprovning i Stellenbosch
Dag 1Hemorten – Kapstaden
Vi flyger till Kapstaden.
Dag 2Ankomst Kapstaden
Vi landar i Kapstaden och möter vår buss som tar oss till en restaurang där vi äter gemensam lunch. Därefter åker vi till vårt trivsamma hotell Sun Square Cape Town Gardens där vi tillbringar sju nätter. Sun Square ligger vid foten av Taffelberget söder om centrum. Om vädret och andra förhållanden tillåter gör vi en linbanetur upp på det cirka 1 000 meter höga Taffelberget där vi kan njuta av en fantastisk utsikt. Under eftermiddagen och kvällen får vi tid att bekanta oss med hotellet och dess omgivningar. Gemensam välkomstmiddag på restaurang i V&A Waterfront på kvällen.
Dag 3Stadsrundtur Kapstaden
Efter frukost följer vi med på en matvandring genom Kapstadens City Bowl. Under promenaden får vi en inblick i stadens kultur, historia och mattrender. Vi stannar till på restaurangen Spyced för en matlagningskurs där vi lär oss att tillaga traditionella Kapmalaj-rätter och njuter av en gemensam lunch. På eftermiddagen får vi en stunds avkoppling innan vi får en exklusiv afternoon tea-upplevelse. Här serveras utsökta bakverk och smörgåsar i en elegant miljö.
Dag 4 Kaphalvön
Efter frukost blir vi hämtade av vår guide för en heldagstur på Kaphalvön. Vi färdas längs natursköna vägar genom Hout Bay och vidare via Chapman’s Peak-vägen (väderberoende). Vid lunchtid stannar vi för en hummerlunch på Seaforth Restaurant, nära Boulders Beach. Efter lunch besöker vi Boulders Beach för att se de charmiga afrikanska pingvinerna. Vi fortsätter till Godahoppsudden och Kapudden, där vi tar oss upp med en funicular till den berömda fyren och njuter av hisnande utsikter. På kvällen återvänder vi till hotellet innan vi avnjuter en middag på Gold Restaurant. Här serveras en 14-rätters meny inspirerad av det afrikanska köket, ackompanjerad av underhållning med sång och dans.
Efter frukost blir vi hämtade av vår guide för en heldagstur på Kaphalvön. Vi färdas längs natursköna vägar genom Hout Bay och vidare via Chapman’s Peak-vägen (väderberoende). Vid lunchtid stannar vi för en hummerlunch på Seaforth Restaurant, nära Boulders Beach. Efter lunch besöker vi Boulders Beach för att se de charmiga afrikanska pingvinerna. Vi fortsätter till Godahoppsudden och Kapudden, där vi tar oss upp med en funicular till den berömda fyren och njuter av hisnande utsikter. På kvällen återvänder vi till hotellet innan vi avnjuter en middag på Gold Restaurant. Här serveras en 14-rätters meny inspirerad av det afrikanska köket, ackompanjerad av underhållning med sång och dans.
Dag 5Hermanus
Vi åker efter frukost till kuststaden Hermanus, känd för sin landbaserade valskådning. Under valperioden (juni–november) har vi möjlighet att följa med på en valskådningskryssning
(väderberoende), där vi kanske även får se delfiner, pälssälar och afrikanska pingviner. Efter kryssningen äter vi lunch på en lokal restaurang och får tid att utforska Hermanus på egen hand innan vi återvänder till Kapstaden på eftermiddagen.
Vi åker efter frukost till kuststaden Hermanus, känd för sin landbaserade valskådning. Under valperioden (juni–november) har vi möjlighet att följa med på en valskådningskryssning
(väderberoende), där vi kanske även får se delfiner, pälssälar och afrikanska pingviner. Efter kryssningen äter vi lunch på en lokal restaurang och får tid att utforska Hermanus på egen hand innan vi återvänder till Kapstaden på eftermiddagen.
Dag 6Dagstur till Franschhoek
Frukost på hotellet. Sedan beger vi oss till Franschhoek, hjärtat av Sydafrikas vinregion. Vi börjar med en vinprovning på Haute Cabrière Wine Farm, där vi får lära oss om vingårdens historia och filosofi. Därefter besöker vi Franschhoek Village, känt som Sydafrikas mat- och vinhuvudstad. Här omges vi av vackra vingårdar och njuter av en trerätterslunch med passande vin till på en av byns restauranger. På eftermiddagen besöker vi Babylonstoren, en historisk vingård med storslagna trädgårdar inspirerade av Kapstadens Company’s Garden. Här promenerar vi genom odlingarna och lär oss om gårdens unika historia. Vi återvänder till Kapstaden för middag på en indisk restaurang, som lyfter fram den indiska gemenskapens bidrag till Sydafrikas matkultur.
Frukost på hotellet. Sedan beger vi oss till Franschhoek, hjärtat av Sydafrikas vinregion. Vi börjar med en vinprovning på Haute Cabrière Wine Farm, där vi får lära oss om vingårdens historia och filosofi. Därefter besöker vi Franschhoek Village, känt som Sydafrikas mat- och vinhuvudstad. Här omges vi av vackra vingårdar och njuter av en trerätterslunch med passande vin till på en av byns restauranger. På eftermiddagen besöker vi Babylonstoren, en historisk vingård med storslagna trädgårdar inspirerade av Kapstadens Company’s Garden. Här promenerar vi genom odlingarna och lär oss om gårdens unika historia. Vi återvänder till Kapstaden för middag på en indisk restaurang, som lyfter fram den indiska gemenskapens bidrag till Sydafrikas matkultur.
Dag 7Kapstaden
Efter frukost tar vår guide oss till en av Kapstadens informella bosättningar för att lära oss om samhällsutvecklingsprojekt med fokus på hållbarhet. Vi besöker Uthando South Africa, en prisbelönt Fair Trade-certifierad organisation som kopplar samman turism med samhällsprojekt. Här möter vi eldsjälar som arbetar för att förbättra sina samhällen genom utbildning, hälsa och entreprenörskap. Under dagen får vi höra inspirerande berättelser och se konkreta exempel på hur dessa projekt gör skillnad. Lunchen avnjuts på restaurangen Mzansi, där vi får smaka på traditionell Xhosa-mat innan vi återvänder till hotellet för en ledig eftermiddag i Kapstaden.
Dag 8Stellenbosch
Vi reser efter frukost till Stellenbosch, en av Sydafrikas mest berömda vinregioner. Här promenerar vi genom de historiska gatorna och njuter av en vin- och chokladprovning på Lanzerac Wine Estate, känt för sina prisbelönta viner. Till lunch besöker vi Middlevlei Wine Estate för en boerebraai, en traditionell sydafrikansk grillupplevelse. På eftermiddagen återvänder vi till Kapstaden och avslutar dagen med en avskedsmiddag med matchande viner, på det berömda Twelve Apostles Hotel vid Kapstaden, med en fantastisk utsikt över Atlanten.
Vi reser efter frukost till Stellenbosch, en av Sydafrikas mest berömda vinregioner. Här promenerar vi genom de historiska gatorna och njuter av en vin- och chokladprovning på Lanzerac Wine Estate, känt för sina prisbelönta viner. Till lunch besöker vi Middlevlei Wine Estate för en boerebraai, en traditionell sydafrikansk grillupplevelse. På eftermiddagen återvänder vi till Kapstaden och avslutar dagen med en avskedsmiddag med matchande viner, på det berömda Twelve Apostles Hotel vid Kapstaden, med en fantastisk utsikt över Atlanten.
Dag 9Hemresa
Vi äter vår sista gemensamma frukost och åker sedan till flygplatsen. Vi lämnar Sydafrika med oförglömliga minnen av enastående landskap, god mat och dryck och inspirerande möten.
TilläggTillägg Enkelrum 4 975:- · dricks till guider och chaufförer (dricksen betalas i lokal valuta och motsvarar ca 50:- per person och dag)
ValutaValuta Sydafrikanska rand
SpecielltSpecielltTuren till Taffelberget samt färden längs berget Chapmans Peak är beroende av vädret och kan vid ogynnsamma väderförhållanden ställas in. Passet måste vara giltigt i minst 30 dagar efter avresa från Sydafrika. Resans program ändras för resan den 18/11. Dag 5 med besöket i Franschhoek flyttas till dag 3, därefter fortsätter programmet som planerat. Programordningen kan komma att ändras.