Vi åker över Hisingen till den allra västligaste udden. Där hittar vi färjeläget med bilfärjan som tar oss till Hönö. Vi inleder dagen med en guidad visning av Öckerö Hembygdsgård
med välbevarade röda hus från 1800-talet. Därefter fortsätter vi till Hönö Klåva och får tid till att på egen hand strosa i de mysiga butikerna som finns här. Längst ut i hamnen ligger Fiskemuséet, och här samlas vi igen för ett guidat besök bland de intressanta samlingarna om öbornas leverne förr och idag.
Ett stenkast från muséet och alldeles intill havet finner vi sedan trevliga restaurang Tullhuset. Vi välkomnas med en värmande kopp glögg innan vi slår oss ner för ett härligt julbord lunch. Här firas julen med ett renodlat fisk- och skaldjurstema där kockarna bjuder på stor kreativitet och ständigt nyskapande. Här finns varken skinka eller köttbullar. Buffén dignar istället av havets läckerheter tillsammans med några vegetariska rätter och ett ansenligt dessertbord. Varje år presenteras något nytt och spännande, även om hummersoppa och äggost är stående favoriter som alltid finns med.
Efter ett par timmar på Tullhuset återvänder vi till vår buss och reser hemåt igen. Beräknas vi vara åter i Göteborg cirka 15.30.
Vi åker över Hisingen till den allra västligaste udden. Där hittar vi färjeläget med bilfärjan som tar oss till Hönö. Vi inleder dagen med en guidad visning av Öckerö Hembygdsgård
med välbevarade röda hus från 1800-talet. Därefter fortsätter vi till Hönö Klåva och får tid till att på egen hand strosa i de mysiga butikerna som finns här. Längst ut i hamnen ligger Fiskemuséet, och här samlas vi igen för ett guidat besök bland de intressanta samlingarna om öbornas leverne förr och idag.
Ett stenkast från muséet och alldeles intill havet finner vi sedan trevliga restaurang Tullhuset. Vi välkomnas med en värmande kopp glögg innan vi slår oss ner för ett härligt julbord lunch. Här firas julen med ett renodlat fisk- och skaldjurstema där kockarna bjuder på stor kreativitet och ständigt nyskapande. Här finns varken skinka eller köttbullar. Buffén dignar istället av havets läckerheter tillsammans med några vegetariska rätter och ett ansenligt dessertbord. Varje år presenteras något nytt och spännande, även om hummersoppa och äggost är stående favoriter som alltid finns med.
Efter ett par timmar på Tullhuset återvänder vi till vår buss och reser hemåt igen. Beräknas vi vara åter i Göteborg cirka 15.30.