05.30 Ulricehamn, 06.00 Borås, 06.15 Bollebygd, 06.30 Landvetter, 07.00 Göteborg, 08.00 Varberg och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.
Färden går söderut till Halland där dagen börjar vid sjön Bolmen, där vi besöker Tiraholm Fisk – en familjedriven verksamhet med fokus på hållbarhet och insjöfisk som råvara. Här får vi ta del av berättelsen om livet kring sjön, fiskets betydelse för bygden och hur hållbara måltidsupplevelser kan skapa liv året runt på landsbygden. Besöket avrundas med en trevlig förmiddagsfika.
Nästa stopp är Skrea Matbruk – möjligheternas kulle. Här avnjuter vi en gemensam lunch, tillagad med lokala råvaror. I anslutning hittar vi destilleriet Skrea Backe Gin som vi kommer få en föreläsning om, samt ett inspirerande besök för att lära oss mer om deras hantverksmässiga ginproduktion.
Efter lunch går resan vidare till Källdalens Trädgårdar – en grön oas mitt i Hallands inland. Omgivna av skog och äng, vid slutet av en slingrande grusväg, möts vi av John och Susanne som driver denna ekologiska och KRAV-certifierade odling. De delar med sig av sin filosofi kring hållbarhet, säsongsanpassad odling och vikten av biologisk mångfald.
Dagen avslutas med en fika följt av en promenad längs Kulturstigen i Åkulla Bokskogar – en 1,8 km lång naturslinga genom bokskogen och naturreservatet Åkulla Boket. Stigen är markerad med trästolpar och längs vägen hittar vi information om områdets historia. Observera att stigen bitvis inte är barnvagns- eller rullstolsvänlig.
Vi beräknar vara tillbaka i Göteborg vid 19:30.
Färden går söderut till Halland där dagen börjar vid sjön Bolmen, där vi besöker Tiraholm Fisk – en familjedriven verksamhet med fokus på hållbarhet och insjöfisk som råvara. Här får vi ta del av berättelsen om livet kring sjön, fiskets betydelse för bygden och hur hållbara måltidsupplevelser kan skapa liv året runt på landsbygden. Besöket avrundas med en trevlig förmiddagsfika.
Nästa stopp är Skrea Matbruk – möjligheternas kulle. Här avnjuter vi en gemensam lunch, tillagad med lokala råvaror. I anslutning hittar vi destilleriet Skrea Backe Gin som vi kommer få en föreläsning om, samt ett inspirerande besök för att lära oss mer om deras hantverksmässiga ginproduktion.
Efter lunch går resan vidare till Källdalens Trädgårdar – en grön oas mitt i Hallands inland. Omgivna av skog och äng, vid slutet av en slingrande grusväg, möts vi av John och Susanne som driver denna ekologiska och KRAV-certifierade odling. De delar med sig av sin filosofi kring hållbarhet, säsongsanpassad odling och vikten av biologisk mångfald.
Dagen avslutas med en fika följt av en promenad längs Kulturstigen i Åkulla Bokskogar – en 1,8 km lång naturslinga genom bokskogen och naturreservatet Åkulla Boket. Stigen är markerad med trästolpar och längs vägen hittar vi information om områdets historia. Observera att stigen bitvis inte är barnvagns- eller rullstolsvänlig.
Vi beräknar vara tillbaka i Göteborg vid 19:30.