Färden går söderut, och strax utanför Halmstad gör vi vårt
första stopp på Lustgårdens biodling där vi börjar dagen med en rundtur på gården och får lära oss om det fantastiska bi-samhället. Vi sätter oss sedan ner för fika och får även provsmaka gårdens egenproducerade honung och får en inblick i honungens spännande historia. Vi avslutar besöket med en visit i deras gårdsbutik innan vi fortsätter till vackert belägna Wapnö Gård.
Hos Wapnö Gård har man i över 20 år utvecklat sitt egna ekologiska kretslopp. Här går djuren fritt, och förutom att producera mejeri- och charkprodukter odlar gården bland annat grönsaker och spannmål samt har ett eget bryggeri. Under en guidad rundtur får vi lära oss om Wapnö och deras unika kretslopp. Därefter provsmakar vi några av gårdens charkprodukter och avslutar med att botanisera i den trevliga gårdsbutiken på egen hand.
Efter ett intressant besök åker vi till kusten och stannar ute vid Gettereöns småbåtshamn, beläget vid Varberg. Här slår vi oss ner på Hattaviken restaurang som bjuder på dagens fångs till lunch. Vi åker sedan vidare norrut till dagens sista stopp, hantverksbryggeriet Byaregårdens brygghus, där vi får prova tre sorter av deras egen producerade öl. Vi avslutar dagen med att få lite tid i deras gårdsbutik innan vi tar bussen hem. Vi beräknas vara tillbaka i Göteborg
vid 18.30.
Färden går söderut, och strax utanför Halmstad gör vi vårt
första stopp på Lustgårdens biodling där vi börjar dagen med en rundtur på gården och får lära oss om det fantastiska bi-samhället. Vi sätter oss sedan ner för fika och får även provsmaka gårdens egenproducerade honung och får en inblick i honungens spännande historia. Vi avslutar besöket med en visit i deras gårdsbutik innan vi fortsätter till vackert belägna Wapnö Gård.
Hos Wapnö Gård har man i över 20 år utvecklat sitt egna ekologiska kretslopp. Här går djuren fritt, och förutom att producera mejeri- och charkprodukter odlar gården bland annat grönsaker och spannmål samt har ett eget bryggeri. Under en guidad rundtur får vi lära oss om Wapnö och deras unika kretslopp. Därefter provsmakar vi några av gårdens charkprodukter och avslutar med att botanisera i den trevliga gårdsbutiken på egen hand.
Efter ett intressant besök åker vi till kusten och stannar ute vid Gettereöns småbåtshamn, beläget vid Varberg. Här slår vi oss ner på Hattaviken restaurang som bjuder på dagens fångs till lunch. Vi åker sedan vidare norrut till dagens sista stopp, hantverksbryggeriet Byaregårdens brygghus, där vi får prova tre sorter av deras egen producerade öl. Vi avslutar dagen med att få lite tid i deras gårdsbutik innan vi tar bussen hem. Vi beräknas vara tillbaka i Göteborg
vid 18.30.