Vi reser söderut mot Halmstad och tar därefter av österut. I trakterna kring Ljungby gör vi ett stopp med möjlighet att köpa fika. Vi passerar Växjö innan vi når vår slutdestination Kosta och det spektakulära
Kosta Boda Art Hotel. Hotellet är ett fyrstjärnigt designhotell som exploderar i färg och form och där de olika hotellmiljöerna samt hotellrummen är designade av Kosta Bodas världsberömda glasformgivare.
Efter incheckningen besöker vi Kosta Julmarknad som bjuder på en julupplevelse utöver det vanliga. Här huserar man bland stöpta
ljus, ostar och fårskinnprodukter. Det finns också möjlighet att koppla av i hotellets spaavdelning.
På kvällen är det dags för Julhyttsill med underhållning av Robert Wells. Hyttsill är en gammal tradition sedan 175 år tillbaka och kom till när glasblåsarna samlades i hyttan efter arbetsdagen slut för att umgås och de redan uppvärmda ugnarna användes för matlagning. Hyttsillen serveras i kombination med traditionell julmat så som Janssons frestelse, köttbullar, prinskorv, skinka och andra delikata julbordsfavoriter. Till efterrätt serveras en äkta småländsk ostkaka med grädde och sylt. Under middagen bjuds det även på en mästerlig glasblåsuppvisning.
Vi reser söderut mot Halmstad och tar därefter av österut. I trakterna kring Ljungby gör vi ett stopp med möjlighet att köpa fika. Vi passerar Växjö innan vi når vår slutdestination Kosta och det spektakulära
Kosta Boda Art Hotel. Hotellet är ett fyrstjärnigt designhotell som exploderar i färg och form och där de olika hotellmiljöerna samt hotellrummen är designade av Kosta Bodas världsberömda glasformgivare.
Efter incheckningen besöker vi Kosta Julmarknad som bjuder på en julupplevelse utöver det vanliga. Här huserar man bland stöpta
ljus, ostar och fårskinnprodukter. Det finns också möjlighet att koppla av i hotellets spaavdelning.
På kvällen är det dags för Julhyttsill med underhållning av Robert Wells. Hyttsill är en gammal tradition sedan 175 år tillbaka och kom till när glasblåsarna samlades i hyttan efter arbetsdagen slut för att umgås och de redan uppvärmda ugnarna användes för matlagning. Hyttsillen serveras i kombination med traditionell julmat så som Janssons frestelse, köttbullar, prinskorv, skinka och andra delikata julbordsfavoriter. Till efterrätt serveras en äkta småländsk ostkaka med grädde och sylt. Under middagen bjuds det även på en mästerlig glasblåsuppvisning.