Information om coronaviruset

Med anledning av coronaviruset (covid-19) får vi många frågor från er resenärer. Vi tar alltid våra resenärers säkerhet på största allvar och följer noga rekommendationer från myndigheter.

UD-avrådan för utlandsresor
Den 17 juni justerade Utrikesdepartementet sina reserekommendationer:

  • Från och med den 30 juni hävs avrådan för resor till Belgien, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Kroatien, Luxemburg, Portugal, Schweiz och Spanien.
  • Samtidigt förlängde UD sin generella avrådan till 31 augusti för länder utanför EU, EES och Schengen.
  • För övriga länder inom EU, EES och Schengen kvarstår avrådan till och med den 15 juli.

Min resa blev inställd. När får jag min återbetalning?
Återbetalningar görs löpande, ungefär en vecka efter inställd resa har ni pengarna på ert konto.

UD avråder och jag skall resa efter den 15/7
För resor som går till regioner dit UD avråder så tar vi beslut löpande om de skall ställas in. Vi kontaktar er omgående om resan ställs in. Om vi inte har kontaktat er så går resan som planerat.

Kommer min resa att bli av?
Utrikesdepartementet har som ansvar att bestämma var det är säkert att resa. Om UD avråder från en särskild region dit vi har resor kommer vi att ställa in den planerade resan och återbetala resans kostnad. Detta gäller även andra omständigheter som gör att resan inte kan genomföras t.ex.
- Stängda gränser
- Flygbolag ställer in rutter
När förutsättningar för att genomföra resa inte längre finns så kontaktar vi er omgående. Om ni inte hör något av oss så går resan som planerat.

Vad kan jag göra som ska ut och resa?
Vi rekommenderar alltid att du som resenär inför en resa ser över din hemförsäkring, eventuell reseförsäkring och dess villkor som gäller om en olycka eller sjukdom skulle uppstå. Folkhälsomyndigheten tillhandahåller också flera goda råd för dig som planerar att resa. Bland annat lyfter man god handhygien som en viktig faktor för att minska smittspridning. Att tvätta händerna noga i varmt vatten och tvål innan måltider och att använda handsprit är välbeprövade försiktighetsåtgärder.

Vad händer om förutsättningarna förändras under en pågående resa?
Vi följer noga utvecklingen på alla våra resmål och bevakar beslut från lokala myndigheter. Beroende på omfattning har vi möjlighet att anpassa planerade aktiviteter och resans innehåll om nya rekommendationer uppstår utmed resans rutt.

Jag vill avboka min resa, vad gäller?
När du bokar en resa med Rolfs Flyg & Buss är du skyddad av paketreselagen. Det innebär att vi följer myndigheters beslut och agerar därefter. Om vi ställer in en resa kommer vi kontakta dig och återbetala din resa. I övriga fall gäller ordinarie avbokningsregler som återfinns under våra Allmänna resevillkor för paketresor.

Om du har ytterligare frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.

Senast uppdaterad: 2020-06-18